DVD “Salomon, het Kollumer Oproer” is binnen

KOLLUM – De lang verwachte DVD van de voorstelling “Salomon, het Kollumer Oproer” is binnen. Vanwege Corona willen we de distributie zo veilig mogelijk laten verlopen en doen een beroep op jullie allemaal daar rekening mee te houden. Wij willen ons aan de RIVM richtlijnen houden. Uitgifte bij de Bruna kan niet meer en we richten ons nu ALLEEN op de uitgave van de gratis DVD voor alle geregistreerde vrijwilligers en dat zijn er veel (ca. 335). Verkoop kan op dit moment helaas nog niet.

Wat gaan we doen?

We gaan via een drive through de dvd’s uitdelen gebaseerd op onze lijst met artiesten en vrijwilligers. (auto raampje open, roep uw naam, dvd mee nemen). De uitgifte locatie is de parkeerplaats bij restaurant Lauwersland (ligt tussen Oudwoude en Kollum). Dank aan eigenaar parkeerplaats en de pachters van Lauwersland. We gaan de uitgifte spreiden over 2 dagen en per groep geven we aan wanneer we u verwachten.

De eerste uitgave is komende vrijdagochtend 18 december van 10.00-12.00 uur. We nodigen uit: de 3 regisseurs, alle Artiesten met een sprekende rol (30), de leden van De Kast en Huub, alle leden van het organiserend team algemeen (als uw naam niet voor komt in een van de andere categorieën),De Naaiploeg, De Decor en Bouwploeg, Rekwisieten, Dans en Vecht, Camera’s, Productie en Techniek. Deze groep bestaat uit ongeveer 70 personen.

De tweede uitdeling is zaterdagochtend 19 december van 10.00-11.00 en van 11.00-12.00 uur Van 10.00-11.00 delen we uit aan de artiesten/figuranten en Kap en Grime waarvan de achternamen beginnen met een A t/m L. Van 11.00-12.00 aan de artiesten/figuranten en Kap en Grime met achternamen beginnend met M t/m Z. Dit is een grote groep van ca. 150 mensen, vandaar deze opdeling.

De derde en laatste uitgave is zaterdagmiddag 19 december van 13.00-14.00 en van 14.00-15.00 uur. We delen uit aan alle Vrijwilligers front of house, d.w.z. degenen die tijdens de voorstellingen meegeholpen hebben. Ook weer alfabetisch vanwege groepsgrootte. Van 13.00-14.00 uur letters A t/m L. Van 14.00-15.00 uur letters M t/m Z. Deze groep is ca 80 personen vandaar de opdeling.

De Paarden groep en de leden van Wilhelmina hebben hun DVD’s al apart gekregen naast een een aantal vrijwilligers die toevallig aanwezig waren bij de binnenkomst van de DVD’s.

U mag ook een DVD voor een andere vrijwilliger op de lijst mee nemen, dit op basis van vertrouwen. Degenen die niet in staat zijn te komen houden recht op een DVD. We zien nu geen kans deze distributie ook te organiseren.

Tenslotte willen we u nog verrassen met een nieuwtje…

We zijn bezig om de avond voor de kerst, 24 december, de volledige voorstelling incl. de beelden van de voorbereiding online uit te sturen. Het wordt een streaming die 4 euro gaat kosten en het volledige bedrag wordt verdeeld over de 12 professionele artiesten die ons een onvergetelijke avond hebben bezorgd. Dit als steun in de rug in deze voor hun ook moeilijke tijd. We hopen dat veel mensen dit initiatief gaan steunen en een streaming ticket gaan kopen. Hoort zegt het voort. Verdere berichtgeving volgt binnenkort.

We hopen als bestuur van de Stichting Kollumer Oproer dat u in deze bijzondere tijd opnieuw gaat genieten van het Kollumer Oproer via deze mooie DVD.

Tenslotte: de DVD komt later in de verkoop voor een prijs van 8,99 euro. Wij zien nu helaas geen kans deze verkoop te organiseren.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting Kollumer Oproer