Groot filmisch historisch muziek theater spektakel met o.a. Syb van der Ploeg als Salomon Levy e.v.a.

Naar een script van Dick van den Heuvel en regie van Steven de Jong

Stelt u zich eens voor: in juli 2019 wordt het centrum van Kollum volledig omgetoverd naar het revolutionaire jaar 1797. Kollum vormt dan het decor voor een historisch muziektheater spektakel. Hier beleeft u het Kollumer Oproer: de opstand van de Oranje gezinde Friezen tegen de Franse overheersers, waarbij vele doden en gewonden vielen onder de bevolking.

De unieke openluchtvoorstelling is geschreven door musical award winnaar Dick van den Heuvel en geregisseerd door Steven de Jong en rechterhand Atsje Lettinga!

Met Syb van der Ploeg in de hoofdrol als Salomon Levy. En ook: Piter Wilkens als Jan Binnes, Thijs Meester als Keuning, Carla de Bruine als Djoeke en Johannes Rypma als Abele Reitses. Aan de voorstelling zullen ook vele inwoners van Kollum en omgeving deelnemen en bijdragen.

Op woensdag 28 november vindt de officiële Kick-off plaats van dit spektakel, in de Maartenskerk in Kollum. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! Ook cast en crew zullen de 28e aanwezig zijn bij deze feestelijke bijeenkomst, waarin de plannen bekend gemaakt worden.

De pers wordt in de gelegenheid gesteld interviews te houden met de cast/crew.

Datum woensdag 28 november 2018
Locatie Maartenskerk te Kollum
Aanvang 16.00 uur
Afsluiting 17.30 uur

In verband met de catering horen we graag of u komt. Wilt u dat laten weten via minke@kollumeroproer.nl?

Graag tot ziens!