• Info voor bezoekers

    Salomon Het Kollumer Oproer

Laatste informatie over uw bezoek aan Salomon – Het Kollumer Oproer

Vanaf donderdag is het zo ver en gaat Salomon – Het Kollumer Oproer eindelijk van start! Wij zijn ervan overtuigd dat het heel bijzonder gaat worden, en we hopen dat u er net zo veel zin in heeft als wij. Om alles goed te laten verlopen publiceren wij hier de laatste praktische informatie. Hou voor de meest actuele info vooral ook onze Facebookpagina in de gaten!

Data & tijden
wo 3 juli 2019 : 20:30 – 23:00 (try-out)
do 4 juli 2019 : 20:30 – 23:00
vr 5 juli 2019 : 20:30 – 23:00
za 6 juli 2019 : 20:30 – 23:00
zo 7 juli 2019 : 20:30 – 23:00
ma 8 juli 2019 : 20:30 – 23:00
di 9 juli 2019 : 20:30 – 23:00
wo 10 juli 2019 : 20:30 – 23:00

Prijzen
Bank : € 27.00
Stoel: € 34.00

Waar is het?
Maartensplein
Kollum

Taal
Salomon – Het Kollumer Oproer is een meertalige voorstelling, en goed te volgen door iedereen.

Vervoer
Bij zo’n groot evenement als dit zijn de parkeermogelijkheden in Kollum natuurlijk beperkt. Daarom vragen we publiek uit Kollum of de directe omgeving om zo veel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Voor de fietsers is met dranghekken aan de westzijde van De Colle een fietsenstalling ingericht. Wie wel met de auto komt, wordt gevraagd om zoveel mogelijk te carpoolen. Heeft u kennissen of familie in Kollum? Dan is het misschien een goed idee om uw auto te parkeren in de buurt waar zij wonen, en van daaruit te wandelen.

Parkeren
Vanuit elke aanrijrichting staan er bordjes die u wijzen naar een parkeermogelijkheid. Volg de instructies van de verkeersregelaars. Na het parkeren van de auto loopt u naar de Kerkstraat. Dan komt u vanzelf bij het Maartensplein, waar de voorstelling plaatsvindt.

We vragen bestuurders in het bezit van een invalide parkeerkaart en rolstoelvervoer om zich van tevoren bij ons aan te melden. Graag een e-mail, onder vermelding van de naam van de bestuurder en het kenteken van de auto, naar: info@kollumeroproer.nl . Voor hen wordt er dan in de buurt van het Maartensplein een parkeerplaats georganiseerd.

Plein open
Het horecaplein is voor elke voorstelling vanaf 19:30 uur open. De tribunes zijn vanaf 20:00 uur toegankelijk.

Aanvangstijd, pauze en eindtijd
De voorstelling begint om 20:30 uur, de pauze zal rond 21:45 uur zijn, en de eindtijd van de voorstelling is rond 23:00 uur.

Eten/drinken
Het is voor de voorstelling, in de pauze, en na de voorstelling mogelijk om op het horecaplein een drankje of hapje te nuttigen. Er zijn diverse stands op het plein waar een groot assortiment aan eten een drinken verkrijgbaar is.
Bij de horeca kan alleen met munten betaald worden. Deze munten zijn te koop bij de muntenkassa en kunnen zowel contant, als met pin afgerekend worden. Het horecaplein sluit om 24 uur. Het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan.

Kleding
Salomon – Het Kollumer Oproer is een openluchtvoorstelling. U zit stil, dus warme kleding en een extra fleecedekentje zijn voor later op de avond zeker aan te raden. Ook een klein stoelkussentje meenemen is een goed idee, om comfortabeler te zitten. Is er regen voorspeld dan raden we aan om een regenponcho mee te nemen. Paraplu’s zijn vanwege het zicht voor alle toeschouwers niet toegestaan. Denk in het geval van heel warm weer aan zonnebrand en een pet of hoed.

Weersomstandigheden
Bij enige regen gaat de voorstelling gewoon door. Mochten de weersomstandigheden zo slecht zijn dat het onverantwoord is om de voorstelling door te laten gaan, dan wordt deze uitgesteld. Twijfelt u of de voorstelling door kan gaan? Check dan voor vertrek onze Facebookpagina en/of website.
Bij annulering zijn de tickets van de desbetreffende avond geldig voor de reserve-avond. Welke avond dat is wordt, na het afblazen van de betreffende avond, zsm bekend gemaakt aan alle tickethouders van de betreffende avond.

Toiletten
Er zijn op het plein toiletten aanwezig. Hou rekening met andere bezoekers, maar vooral met de omwonenden en maak gebruik van deze sanitaire voorzieningen. Wildplassen is vanzelfsprekend niet toegestaan.

EHBO
Er is een EHBO-post op het plein. Zie je anderen die hulp nodig hebben? Waarschuw zo snel mogelijk de organisatie. Zij staan in direct contact met de EHBO.

Kind uit het oog verloren?
Kijk eerst goed om je heen voordat je van je plek wegloopt, vaak zijn kinderen toch in de buurt. Kinderen, die hun vader of moeder kwijt zijn, worden naar het horecaplein gebracht. Tip: Schrijf voor vertrek van huis bij kinderen hun naam en eventueel telefoonnummer op de onderarm of hang een koordje om de hals.

Gevonden / Verloren voorwerpen
Gevonden voorwerpen kunnen worden ingeleverd en verloren voorwerpen zo mogelijk worden afgehaald bij de entree. Over alle gevonden spullen die niet tijdens het festival worden afgehaald, kan nog tot 20 juli 2019 telefonisch of per email contact worden opgenomen met de organisatie.

Openbare orde en veiligheid
In nauwe samenwerking met politie, brandweer en gemeente doet Stichting Kollumer Oproer er alles aan om zorg te dragen voor je veiligheid. Veel extra maatregelen zullen niet direct zichtbaar zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat er alles aan gedaan wordt om de voorstelling zo ordelijk en veilig mogelijk te laten verlopen. We kunnen dit natuurlijk niet zonder jouw hulp. Daarom spreken wij iedereen aan op zijn/haar eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Houd je aan de regels en volg de aanwijzingen van de organisatie en politie op. Signaleer je ongeregeldheden, meld dit dan direct bij de organisatie. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de voorstelling voor iedereen plezierig verloopt.

Alcohol- en drugsgebruik
Op en rondom het Maartensplein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing.

Bereikbaarheid
De voorstelling wordt gehouden op het Maartensplein in Kollum.

Hoe kom ik in Kollum, waar kan ik parkeren en waar moet ik zijn?

Met de auto / motor
Kollum ligt ten noorden van de Rijksstraatweg (N355) tussen Leeuwarden en Groningen.

Komend vanuit de richtingen Twijzel of Surhuisterveen:
Bij de rotonde aan de westkant van Buitenpost gaat u via de N358 (Lauwersmeerweg) richting Kollum.
U rijdt Kollum binnen via de Van Limburg Stirumweg. Deze weg volgt u. Dit gaat over in de Tochmalaan. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Komend vanuit de richting Dokkum:
U volgt de Trekwei (N910) en houdt de richting Kollum aan.
U rijdt Kollum binnen via de Van Limburg Stirumweg. Deze weg volgt u. Dit gaat over in de Tochmalaan. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Komend vanuit de richting Lauwersoog:
U volgt de N358. Bij Anjum gaat u richting Dokkumer Nieuwe Zijlen. U volgt de N358 en rijdt richting Kollum. Via de Willem Loréweg rijdt u Kollum binnen. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Komend vanuit de richting Groningen:
U volgt de N355 (Rijksstraatweg). U neemt rechts de afslag Augsbuurt (Trekwei N910) en volgt deze. Na een flauwe bocht links, slaat u rechts af de Eyso de Wendtstraat in. Neem de tweede rechts, dit is de Gysbert Japicxstrjitte. Deze gaat over in de Mr. Andreaestraat. Aan het einde van deze weg gaat u links de Tochtmalaan op. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Parkeren
Op deze dag zijn er rond het Maartensplein diverse parkeerplaatsen. Dit wordt met borden aangegeven. Volg de instructies van de verkeersregelaars.

Met de boot
Er zijn een aantal prachtige routes die u naar Kollum brengen:

Route A
Met uw motorkruiser kunt u vanaf het Bergumermeer via de Swemmer (Lits – Lauwersmeerroute) naar Kollum varen. (min. brughoogte: 2.85m)

Route B
Vanaf het Bergumermeer via het Prinses Margrietkanaal tot aan de Strobosser Trekvaart, waar u linksaf naar Kollum kunt varen. (min. brughoogte: 2.85m)

Route C
Dit is de staande mastroute die via Dokkum naar het Lauwersmeer gaat. Bij Dokkumer Nieuwe Zijlen vaart u dan rechtsaf de Swemmer in tot aan de Sylster Ryd. Daar kunt u door de in 2007 beweegbaar gemaakte brug tot aan de jachthaven doorvaren. (max. diepgang in de Sylsterryd is 1.80m)

Route D
Nog een heel mooie route, met veel vaste bruggen, (min. hoogte 2.85m) is vanaf Dokkum via het Dokkumer Grootdiep (beweegbare bruggen) na de 2e brug de 1e afslag aan stuurboord zijde de doorvaart naar de oude Strobosser Trekvaart richting Kollum nemen. Bij de splitsing nabij Kollum het Nieuwe Kanaal opvaren, waar ook mooie passantenplaatsen zijn aangelegd, en de borden jachthaven de Rijd volgen.

Cast en crew wensen u alvast een onvergetelijke avond toe bij Salomon – Het Kollumer Oproer!