Enorme opkomst vrijwilligersavond Salomon – Het Kollumer Oproer

KOLLUM – Dinsdagavond 29 januari vond de informatieavond voor vrijwilligers plaats, in de Maartenskerk in Kollum. De opkomst was geweldig: bijna 200 mensen kwamen op de oproep af! De kerk stroomde vol met mensen die bereid zijn om hun tijd en energie hierin te steken. Het Kollumer Oproer team, dat al een tijd bezig is met de voorbereidingen, was blij verrast met de grote animo om mee te helpen.

Regisseur Atsje Lettinga en hoofdrolspeler Syb van der Ploeg vertelden de aanwezigen over de verschillende mogelijkheden om bij te dragen aan de voorstelling. Voor een aantal rollen in het stuk zijn nog spelers nodig, die ook tekst hebben. Voor deze rollen worden binnenkort audities georganiseerd.

Daarnaast zijn er verschillende groepen figuranten nodig, die ook kunnen zingen. Syb lichtte toe welke groepen er nodig zijn: een drum fanfare, een Frans leger, de bevolking van Kollum, een kinderkoor, en nog enkele sexy dansende vrouwen. Er zal niet één koor ergens staan; iedereen die zingt, speelt ook als figurant mee in het stuk.
Voor de figuranten/koorleden geldt dat ze in principe alle 10 repetitiedagen in april, mei en juni, en ook de hele repetitie- en voorstellingsperiode van 24 juni t/m 13 juli aanwezig moeten kunnen zijn. Atsje legde verder uit dat het bij zo’n grote groep mensen van belang is dat mensen bereid zijn (soms veel) te wachten, en dat ze stil kunnen zijn en luisteren.

Er zal ook gedanst en gevochten worden in het stuk, en ook in andere scènes zullen figuranten met beweging aan de slag gaan. Deze scènes worden begeleid door choreografe Willy van Assen.

Behalve de grote groep figuranten, zijn er nog vele andere vrijwilligers nodig. De begeleiders van deze groepen werden aan het publiek voorgesteld. Decorbouwer Jaap Groen heeft straks een groep bouwers nodig om het Maartenplein om te toveren tot één groot decor. Hij tekende op een flip zijn plannen voor het plein, en gaf uitleg over de indeling en routing.

Cor Hellinga zal de groep algemene vrijwilligers gaan coördineren, zoals: gastheren/vrouwen, catering, beveiliging, wegwijzers, EHBO etc. Het ontwerp en de maak van de kostuums is in handen van Joukje Minnema. Zij heeft natuurlijk veel hulp nodig bij het naaien van alle kostuums. Regisseur Steven de Jong sloot iets later op de avond nog aan, om mensen in de gelegenheid te stellen ook hem nog vragen te stellen.

Tijdens het tweede deel van de avond konden geïnteresseerden met de begeleiders van de verschillende groepen meegaan, om verder praten. Syb nam de grootste groep mee, namelijk de mensen die willen zingen en figureren. Zij hadden weinig woorden nodig: ze werden door Syb meteen aan het zingen gezet, waar iedereen vol enthousiasme aan meedeed. Regisseurs Atsje en Steven spraken verder met de mensen die interesse hebben in een specifieke rol.

Na afloop werd iedereen uitgenodigd voor een drankje in de kantine van de naastgelegen sporthal. Al met al was het een bijzonder fijne avond, en we danken eenieder heel erg voor zijn/haar komst!

Kon je er niet bij zijn, maar wil je toch graag meedoen? Vul dan even het formulier in op deze website.

Meer foto’s op www.facebook.com/kollumeroproer