Henk Angenent doet mee aan Kollumer Oproer!

KOLLUM – De winnaar van de Elfstedentocht 1997, Henk Angenent, gaat meespelen in muziektheater Salomon – Het Kollumer Oproer. Hij speelt in de voorstelling meerdere rollen; onder andere een ruiter uit Hessen en een Franse soldaat. Regisseur Steven de Jong is erg blij met de medewerking van Angenent. Hij schreef aan het productieteam: “zorg goed voor hem, het is m’n held!”

Andere rollen in dit openluchtspektakel zijn voor Syb van der Ploeg, Meriyem Manders, Piter Wilkens, Johannes Rypma, Carla de Bruine, Thijs Meester en Marcel Smit. Met muziek van De Kast en Hubert Heeringa. In het stuk spelen ook vele mensen uit Kollum en omgeving mee. Salomon – Het Kollumer Oproer speelt van 4 t/m 8 juli op het Maartensplein in Kollum.

Musical award winnaar Dick van den Heuvel (o.a. Annie M.G. Schmidt en Ramses) schreef een eigentijds en meeslepend scenario, waarin theater, muziek en beeld (op enorme projectieschermen) naadloos in elkaar overlopen. De regie is in handen van regisseurs Steven de Jong en Atsje Lettinga.

Met een combinatie van theater, muziek en film schiet de voorstelling afwisselend heen en weer tussen verleden en toekomst. Je waant je het ene moment in het revolutionaire jaar 1797, om het volgende moment weer midden in de moderne tijd te landen. Van Franse soldaten te paard tot een vette cabrio. Van Foekje Dillema tot Lady Gaga. Van Salomon Levy tot Google Maps.

Naast de historische lijn zijn er actuele thema’s verweven in het stuk: discriminatie, gemeenschapszin, het verwezenlijken van idealen, en ook de huidige #MeToo-discussie. Salomon – Het Kollumer Oproer is een multimediaal spektakel, vol muziek van nu en verhalen van toen.

De kaartverkoop voor de voorstellingen loopt goed; de vrijdag en zaterdag zijn zelfs al uitverkocht. Salomon – Het Kollumer Oproer is een meertalige voorstelling, en goed te volgen door iedereen.

Over Henk Angenent:
Op 4 januari 1997 schreef Henk Angenent geschiedenis met zijn overwinning in de Elfstedentocht. Elke dag wordt hij nog herinnerd aan deze heroïsche overwinning. Naast meerdere successen in de marathon, meer dan 30 overwinningen, was Henk ook Nederlands Kampioen op de 10 kilometer en 4e op de Wereldkampioenschappen op deze afstand in Berlijn in 2003. Op dit moment coacht Henk een marathonteam met jonge schaatsers en heeft hij een stoeterij met 60 springpaarden.